top of page

Sensomoottori-harjoittelu verkkokurssina etenee seuraavasti

Ohjelma on suunniteltu niin, että etenemme asia ja lapsen kehityskausi kerrallaan. Näin missään vaiheessa ei tule tunnetta, että asiaa olisi liikaa tai että et pysy mukana ohjelman edetessä. Verkkokurssia voit edetä haluamallasi tahdilla ja silloin kuin se sinulle parhaiten sopii. Voit katsoa kurssin jaksoja rajoituksetta vuoden ajan aina uudelleen ja varmistua, että varmasti osaat kyseisen asian tai harjoituksen.

Ensimmäinen vaihe on opiskella hieman ohjelman teoreettista taustaa. Sitten täytät varhaisen kehityksen seurantalomakkeen, mikä antaa vahvaa viitettä siitä, mikä on lapsen ongelmien taustalla. Samalla tästä muodostuu harjoittelun seurannan työkalu. Sen jälkeen alkaa harjoitteluvaihe.

Sensomotorinen yksilöllinen tutkimus ja harjoittelu

 

Harjoittelu perustuu neurofysiologisen tutkimuksen tietoihin ja tuloksiin. Tutkimus sisältää kuulon, tasapinon,  refleksijärjestelmän ja motoriikan sekä visuaalisen järjestelmän tutkimukset. Tutkimuksen perusteella suunnitellaan yksilöllinen harjoitusohjelma, mitä hän toteuttaa (vanhempien avustuksella) päivittäin, n. 15 min./päivä. Noin 3 kuukauden välein on kontrollitutkimus, minkä jälkeen ohjelmaa päivitetään. Tyypillisesti perustutkimuksen lisäksi on 3-4 kontrollia. Kokonaishoitoaika on aina tapauskohtainen, mutta yleensä 9kk - 12kk.  

 

Hoidon tulosten edellytyksenä on, että lapsella on ym. kehityksellisiä viiveitä tai puutteita aistitoiminnassa ja että harjoitusohjelmaa toteutetaan huolellisesti. Kokemuksemme mukaan hoitovaste on suurimmalla osalla asiakkaita hyvä, edellytyksenä huolellinen harjoitusohjelman tekeminen.

Lisätietoja Info-paketissa

Kuva

Koko perhe harjoittelee yhdellä lisenssillä

Huom! Myös kotikäynti on mahdollinen

Kuva kuulokkeet
Auditiivinen kuntoutus myös verkkokurssin yhteydessä
 
Sinulla on nyt mahdollisuus toteuttaa Sensomoottori-verkkokurssin yhteydessä yksilöllinen auditiivinen kuntoutus. (Yksilällisessä tutkimuksessa tämä kuuluu aina vakio-ohjelmaan.) Verkkokurssissa asia etenee niin, että  teetät audiometrisen tutkimuksen valtuutetulla ammatillisen pätevyyden omaavalla koulutetulla kuulontutkijalla, minkä avulla teemme sinulle tai lapsellesi yksilöllisen kuntoutusäänitteen, missä huomioidaan aina kunkin yksilölliset kuulon kuntoutuksen tarpeet.

Yksilöllistä auditiivista kuntoutusta suosittelen kuulonerottelun ongelmista kärsiville, eli käytännössä siis lukivaikeuksista tai kielen kehityksen ongelmista kärsiville.

 

Henkilökohtainen tukipuhelin

 

Voit tukeutua myös henkilökohtaiseen Sensomoottori puhelintukipalveluun, missä kokenut tukihenkilö auttaa sinua henkilökohtaisesti puhelinneuvontana ohjelman eri vaiheissa.

 

Henkilökohtainen tuki on vanhemmille usein tarpeellinen pitkän ohjelman eri vaiheissa.

Kuva, puhelin
Kuva, oppitunnilta, harjoitustuokio

Koulun ja/tai päiväkodin / kunnan Opettajasopimus

 

Olen opettanut opettajia yli 10 vuoden ajan käyttämään sensomotorisia menetelmiä kouluissa ja päiväkodeissa ja tämän opettajakurssin voi tilata nyt myös vaikka kaikile opettajille  verkkokurssina. Koulut / päiväkodit ja kunnat voivat tehdä Sensomoottori-opettajaohjelman koulutuksesta vuosisopimuksen, jolloin kaikki sopimuksessa määritellyt kunnan opettajat voivat opiskella ohjelmaa rajoituksetta.

 

Opettajien kommentteja ja mielipiteitä koulutuksesta:

"Mielenkiintoinen, tarpeellinen. Olen todella tyytyväinen. Monta asiaa tuli selväksi. Aion ottaa käyttöön luokassani."

 

"Uskomatonta, ettei tällaista systeemiä rummuteta enemmän. Silmiä avaavaa."

 

"Olen tehnyt töitä yli 30 vuotta ja sain tästä ahaa-elämyksiä. Voi kun olisin tiennyt näitä asioita jo aikaisemmin."

 

”Kaikki pitäisi saada koulutettua”

 

”Pidän tätä erittäin tärkeänä ja kaikkien päivähoitoihmisten pitäisi tietää.”

 

”Luulen, että tämä on yks tulevaisuuden ala.”

 

”Kunpa ne olisi tiennyt neuvoloissa silloin kun oma vauva oli pieni, niin oannut jo ryömimisvaiheessa kiinnittää huomiota.”

 

bottom of page