top of page

Onko sinulla oppimisen tai keskittymisen vaikeuksia?

Oppimisvaikeudet ovat yleisen tehokkuusvaatimuksen kasvaessa yhä ajankohtaisempi ongelma.

Haasteet oppimisessa ja keskittymisessä vaikuttavat suoraan opintojen edistymiseen sekä menestymiseen ja jaksamiseen työelämässä.

 

Mistä tiedän, johtuuko ongelmani vain esimerkiksi väsymisestä tai liian haastavasta opiskelu- tai työympäristöstä?

 

Seuraavassa on listattu muutamia tyypillisiä oppimisen ja keskittymisen ongelmista kertovia tunnusmerkkejä, joiden taustalla on usein ns. kehityksellisiä ongelmia, aistien heikkoa aktivointia tai hermointegraation ongelmia ja joita voidaan hoitaa terapialla/harjoittelulla myös aikuisikäisillä:

 

 • väsyn muita nopeammin kuunnellessani luentoa tai puhetta

 • haasteita muistamisessa

 • ollut jo koulussa lukivaikeus, hidas lukija, ei muista lukemaansa

 • vaikea keskittyä oleelliseen, aloittaa uusia tehtäviä vaikka useita muita tehtäviä on vielä kesken

 • en saa aikaan prosesseja/tehtäviä haluamallani tavalla tai intensiteetillä

 • uudet asiat, uudet ihmiskohtaamiset, muutostilanteet arjessa ja töissä stressaavat poikkeuksellisen paljon

 • esiintymisen jännitystä, välttelen esiintymisiä kovan jännityksen vuoksi

 • poikkeava tai hyvin puristava kynäote, huono käsiala

 • vaikea istua pitempään paikallaan, valahdan helposti ns. makaavaan istuma-asentoon tai jännitän suuret lihakseni istuessani (kädet puuskassa, jalkojen lihakset jännittyneessä tilassa), istun usein jalkojeni päällä tai ns. lootus-asennossa. Luen mieluummin makuultani kuin istuma-asennossa.

 • heikko ryhti, etukumara kirjoitusasento

 

Seuraavat sairaudet ovat usein liitännäisoireina

 • migreeni

 • fibromyalgia

 

Olemme keskittyneet oppimis- ja keskittymisvaikeuksien hoitamiseen. Käytämme kuntoutuksessa tehokkaimpia neurofysiologisia menetelmiä, jotka ovat sekä näyttöön perustuvia että tutkimuksin todennettuja.

 

Hoida nyt itsesi kuntoon, sillä kuten olet huomannut aika ei näitä ”haavoja” paranna

 

Kolme tapaa hoitaa ongelma:

 

Olemme suunnitelleet kolme erilaista mahdollisuutta hoitaa oppimisen ja keskittymisen ongelmia, mistä löydät itsellesi (ja lapsellesi) parhaiten soveltuvan tavan selättää nämä ongelmat.

 

1. Kotikäynti, missä terapeutti tulee kotiin tekemään tutkimukset ja suunnittelee ja opettamaa terapiassa tarvittavat menetelmät. Kuntouttavaa harjoittelu tehdään kotona terapeutin ohjeiden mukaan. Tämä laaja tutkimus ja päivittäinen harjoitustuokio, intensiivihoitomalli on kaikkein tehokkain mahdollinen tapa hoitaa ongelmaa.

 

2. Käynti klinikalla, joita sijaitsee jo useita eri puolilla Suomea.

 

3. Verkkokurssin avulla terapeuttisten harjoitusten opettelu ja kuntoutuksen toteutus samalla tavalla kuin em. hoitoprosesseissa. Verkkokurssi on edullisin tapa toteuttaa vaikuttavaa kuntoutusta.

 

Terapeuttimme ja klinikat pystyvät tekemään tai ohjaavat asiakkaan kuulotutkimuksen ammattilaiselle, missä tehdään auditiiviset tutkimukset. Kuulonerottelun ongelmat ovat usein yhtenä merkittävänä tekijänä mm. poikien lukivaikeuden taustalla.

Älä enää odota, vaan aloita heti kuntouttava harjoittelu ja

selätä oppimisen ja keskittymisen ongelmat

 

Pikalinkkejä:

 

Tästä linkistä Sensomoottori ostamisen / hinnasto-sivulle.

Tästä linkistä Sensomoottori verkkosivujen etusivulle.

Tästä linkistä tieteellisiä tutkimuksia menetelmistä sivulle.

 

Lisätietoja Sensomoottorista, verkon kautta tehtävästä kuntoutusohjelmasta

Sensomoottori on kehitystä edistävä harjoitusohjelma. Sensomoottori perustuu neurofysiologisiin terapia- ja harjoittelumalleihin, millä hoidetaan oppimisen, keskittymisen, varhaiskehityksen viiveiden sekä kehityksellisten puutteiden ongelmia. Nämä ovat lähes aina taustalla lasten ja nuorten vuorovaikutuksen, oppimisen ja keskittymisen ongelmissa. Seurauksena on helposti opiskelusta, työelämästä, kaveripiiristä ja yhteiskunnasta syrjäytymistä. Myös moni psyykkinen ongelma saattaa pahentua tai em. kehityksellisten seikkojen vuoksi jopa puhjeta. Eli kyse ei ole mistään vähäpätöisestä asiasta!

Sensomoottorissa tehdään päivittäin lyhyt harjoittelutuokio, joka kohdistuu näihin ongelman yleisimpiin taustasyihin eli kehityksen, aistien ja hermointegraation alueille. Harjoitukset ovat helppoja tehdä ja terapeutin opastuksella tai verkkokurssin video-opetusjaksojen avulla opetetaan harjoitusten oikea tekeminen. 

Verkkokurssiohjelman kehittäjä Veli Laurinsalo kertoo ohjelmasta mm:

 

” Kehitin Sensomoottorin sellaiseksi, että kuka tahansa, joka oikeasti haluaa parantaa itsensä tai lapsensa tulevaisuuden mahdollisuuksia, pystyy selkeiden kirjallisten ja video-ohjeiden avulla toteuttamaan ohjelmaa. Hintakin on niin halpa, että rahasta se ei voi olla enää kiinni. Lisäksi kokemuksemme on sellainen, että jos taustalla on ym. ongelmia, on harvinaista, että huolella toteutettu harjoittelu ei vaikuttaisi.

Lisätietoja puhelinpalvelustamme puh. 040 7011524

Tervetuloa Sensomoottori-maailmaan

bottom of page